2010. május 17., hétfő

Természetes High Tech - FINCUBE - Fincube by Studio Aisslinger

Fincube is a new project from Studio Aisslinger — a modular, sustainable and transportable low-energy home. Designed by Werner Aisslinger and developed with a South Tyrolian team, the Fincube was created 1200m above sea level near Bozen in Northern Italy, with a beautiful view of the Dolomite mountains. The hideaway-in-nature nomadic housing concept has since been exhibited as a prototype in Ritten, above Bozen.

Természetes high-tech  fogalma az új moduláris, fenntartható és  alacsony energiájú ház. A Werner Aisslinger és  Dél-tiroli csapata megtervezte és kifejlesztette az ugynevezett , a FINCUBE házat, 1200m tengerszint feletti magasságban Észak-Olaszországban  Bozen közelében, egy ragyogó kilátással a híres Dolomit-hegységre.. A rejtekhely egy innature nomád lakóház  koncepció.
fenntartható nomád ház:
Az épületet  teljes egészében a helyi faanyagból , helyi beszállítók és a helyi kézműves segítségével a helyi tartós és újrahasznosítható anyagokból készült,  a pontos és gondos tiroli kézimunka.

A  FINCUBE egy intelligens ház - a ház összes fontos  funkcióját /világítás, fűtés , klíma stb./ kezelhetjük egy központi touchpanel segítségével .  A tartószerkezet helyi vörösfenyőből készült  és a belseje is vörösfenyő és kő kombinációja. . A 3m magas belső tér  spirál szerkezetű: a bejárati területet egybeolvad a nagyvonalú nyitott konyhával , mellette  nappali, hálószoba és egy tágas fürdőszoba is helyet kapott






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése